Om Målerås Läder

Målerås Läder är ett genuint familjeföretag som startades upp 1947 av Tage Håkansson.

Inriktining blev till en början portföljer, resväskor och specialbeställda väskor. I slutet av 50-talet började vi tillverka pilotväskor som på den tiden kallades för kollektionsväskor. I mitten av 60-talet kom attacheväskan som blev väldigt populär eftersom den var med i många James Bond filmer. På 80-talet var företaget stort och hade runt 60 anställda. Tages son Thomas Håkansson började i företaget 1968.

Vår tillverkning och butik ligger i Målerås.

Varmt väkomna att besöka vår butik och känn den härliga doften av läder. Här får ni möjligheten att komma in och titta på vår tillverkning.

Företagets inriktning idag är unikt svenskt hantverk till privatpersoner och företag. Vi tillverkar produkter till hotell och restauranger så som menypärmar, glasunderlägg, papperskorgar, pennburkar, skinnförkläde, skrivbordsunderlägg, musmattor, nyckelringar med logga och bordstabletter mm.

Vårt skinn och läder som våra produkter tillverkas i köper vi från garverier i Sverige, Finland och Italien. Största delen av vårt sortiment är gjort i vegetabilgarvat läder.

Hos oss kan du som privatperson och företag köpa skinn, läder och konstläder.