Om Målerås Läder

Målerås Läder är ett genuint familjeföretag som startades upp 1947 av Tage Håkansson.

Företaget ligger i dem djupa småländska skogarna mitt i glasriket i en liten by som heter Målerås. Här tillverkar vi våra läderprodukter så som handväskor, läderbäten, weekendbag, portföljer, skrivbordsunderlägg, läderpärmar mm.

Varmt väkomna att besöka vår butik & känn den härliga doften av läder. Här får ni möjligheten att komma in och titta på vår produktion.

Tages son Thomas Håkansson började i företaget 1968. Inriktining blev till en början portföljer, resväskor och specialbeställda väskor. I slutet av 50-talet började vi tillverka pilotväskor som på den tiden kallades för kollektionsväskor. I mitten av 60-talet kom attacheväskan som blev väldigt populär eftersom den var med i många James Bond filmer. På 80-talet var företaget stort och hade runt 60 anställda.

Idag styrs företaget av Thomas barn. Företagets inriktning idag är mycket heminredning, produkter till hotell och restaurang. Populära läderartiklar så som skrivbordsunderlägg, papperskorgar, fladdermusfåtölj, menypärmar och skinnförkläden mm.

Vårt skinn och läder som våra produkter tillverkas i köper vi från garverier i Sverige, Finland och Italien. Största delen av vårt sortiment är gjort i vegetabilgarvat läder.

Hos oss kan du som privatperson och företag köpa skinn och läder.